Jülyen Usulü  Et Sote

Malzemeler
Yarım kilo kırmızı et
1 adet kırmızı biber (salçalık olanlardan)
1 adet yeşil biber (salçalık olanlardan)
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber
3 kaşık sıvı yağ.

Hazırlanışı
Etleri Jülyen dediğimiz şekilde (ince uzun) doğruyoruz.
Tavaya 2-3 kaşık sıvı yağ koyup, etleri suyunu salıp çekene kadar soteliyoruz.
Biberleri de aynı şekilde doğrayıp ilave ediyoruz.
2-3 adet sarımsak ekleyip sotelemeye devam ediyoruz..
Eğer etler sert olursa yarım çay bardağı su ilave edip çekene kadar pişirebilirsiniz.
En son inmesine yakın tuz ve baharatlarını ekleyip kapatıyoruz.

Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim