Sultan Lokumu
Malzemeler
1 lt süt,
1,5 su bardağı toz şekeri,
2 su bardağı un,
100 gr margarin,
2 paket vanilya.
Üzeri
İçin
3 su bardağı hindistan cevizi,
1 kase fıstık
Hazırlanışı
Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup
kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini
ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım. Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde
hindistancevizini serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1
gece dolapta bekletelim. Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare
şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine
bulayalım)
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fıstık
batıralım.
Sultan Lokumu servise hazır.
Afiyet olsun...
