Sultan Lokumu

Malzemeler
1 lt süt,
1,5 su bardağı toz şekeri,
2 su bardağı un,
100 gr margarin,
2 paket vanilya.
Üzeri İçin
3 su bardağı hindistan cevizi,
1 kase fıstık

Hazırlanışı
Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeyi koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini ve vanilyayı ilave ederek blender ile 10 dakika kadar çırpalım. Fırın tepsisine hiç boşluk kalmayacak şekilde hindistancevizini serpiştirelim. Hazırladığımız muhallebiyi tepsiye kaşık ile yayalım ve 1 gece dolapta bekletelim. Daha sonra muhallebiyi 3cm X 3cm büyüklüğünde kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım.(elimize yapışırsa hindistan cevizine bulayalım)
Yuvarladığımız lokumların üzerine birer adet fıstık batıralım.

Sultan Lokumu servise hazır.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim