Sebze Çorbası
Malzemeler
1 adet soğan,
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1 adet
patates,
1 adet
çarliston biber,
1 adet
domates,
1 avuç
kıyılmış maydanoz,
3 yemek
kaşığı sıvıyağ,
1 yemek
kaşığı un,
5 su bardağı
su,
Tuz.
Hazırlanışı
Soğanı,
havucu, patatesi, kabağı, biberi ve domatesi küçük küçük doğrayalım.
Sıvı yağı
tencereye alıp kızdıralım.
İçine soğanı
ekleyip kavuralım.
Sırayla
doğradığımız havuçları, patatesleri, kabakları, biberleri ve domatesleri
ekleyip karıştıralım.
Kapağını
kapatalım ve kısık ateşte 10 dk. pişirelim,
10 dakika
sonra unu ekleyip karıştıralım.
Suyunu
ekleyip sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Dereotunu,
maydanozu ve tuzu ekleyip kapağını kapatalım.
Afiyet olsun...
