Patlıcanlı Sezon Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı Sezon Pilavlık Bulgur
2 adet orta boy kemer patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri veya çarliston biber
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yeteri kadar ayçiçeği yağı

Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Daha sonra bunları da 4 parçaya bölüyoruz. Tuzlu su içerisinde bekletiyoruz ki acılığını alsın. 45 dakika 1 saat bekletmeniz yeterli geliyor. Ayçiçek yağımızı bir tavaya alıyoruz soğanlarımızı ve biberlerimizi kavuruyoruz. Soğanlarımız hafif pembeleşince içerisine suyunu süzdüğümüz patlıcanları atıyoruz. Patlıcanlar piştikçe küçülür. Daha sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz birkaç kez daha çeviriyoruz. Bulgurumuzu yıkayalım ve elekten geçirerek süzelim. Daha sonra bunu da karışıma ekleyelim. Birkaç kez çevirelim ve tenceredeki kaynamış su içerisine tuzu ve karabiberlerini de ekleyerek karışımı boşaltalım. Bulgur pilavımızın suyu çekince pişmiş demektir. 
Afiyet olsun…
Powered by PRoaktif İletişim