Patlıcanlı Sezon Bulgur Pilavı
Malzemeler
1 su bardağı Sezon Pilavlık Bulgur
2 adet orta boy kemer patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet sivri veya çarliston biber
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yeteri kadar ayçiçeği yağı
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Daha sonra
bunları da 4 parçaya bölüyoruz. Tuzlu su içerisinde bekletiyoruz ki acılığını
alsın. 45 dakika 1 saat bekletmeniz yeterli geliyor. Ayçiçek yağımızı bir
tavaya alıyoruz soğanlarımızı ve biberlerimizi kavuruyoruz. Soğanlarımız hafif
pembeleşince içerisine suyunu süzdüğümüz patlıcanları atıyoruz. Patlıcanlar
piştikçe küçülür. Daha sonra domates ve biber salçasını ekliyoruz birkaç kez
daha çeviriyoruz. Bulgurumuzu yıkayalım ve elekten geçirerek süzelim. Daha
sonra bunu da karışıma ekleyelim. Birkaç kez çevirelim ve tenceredeki kaynamış
su içerisine tuzu ve karabiberlerini de ekleyerek karışımı boşaltalım. Bulgur
pilavımızın suyu çekince pişmiş demektir.
Afiyet olsun…
