Süzme Sezon Mercimek Çorbası
Malzemeler
2 su bardağı Sezon Kırmızı Mercimek
1 adet patates
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
2,5 litre et suyu
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Hazırlanışı
Bir gün önceden kalmış ramazan pidesi. Tencereye 1 yemek
kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları içine atın ve
pembeleşinceye kadar kavurun. Unu ilave edin ve kavurmaya devam edin. Doğranmış
patatesi ve mercimeği ekleyin. Et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayınca
altını kısın, mercimekler ve patatesler pişinceye kadar kaynatın. Tel bir
süzgeçten çorbayı ezerek geçirin, üzerine 1 bardak sıcak su ekleyin ve tekrar
tencereye koyup bir taşım daha kaynatın. Üzeri için tereyağını eritin ve pul biber
ile karıştırın. Bir gün önceden kalmış ramazan pidelerini küçük küp doğrayın,
zeytinyağı ve baharatlarla tavada çıtırlaşıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
