Sezon Ezogelin Çorbası
Malzemeleri
1 su bardağı Sezon kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı Sezon pirinç
1 tatlı kaşığı Sezon bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Hazırlanışı
Düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve
ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca naneyi,
kırmızı biberi ve salçayı ilave ederiz. Bir iki karıştırdıktan sonra
yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek
karıştırıyoruz. Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine
boşaltıyoruz. Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika
pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir.
Afiyet olsun…
