Akdeniz Usulü Tavuklu Mantarlı Sote
Malzemeler
Bir kemiksiz tavuk göğsü
4-5 adet kesilmiş mantar
1 adet büyük soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 adet büyük havuç
Kimyon
Kekik
Karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Bir wok tavaya yapışmaz olarak, tamamen yüzeye kapsayacak
şekilde zeytinyağı küçük bir miktar dökün. Kimyon, karabiber ve tuz ekleyin.
Soğanı halka halka kesip ekleyin. Rendelenmiş havuç ekleyin. İçine biberleri
doğrayın. Bir tahta kaşıkla tüm malzemeyi karıştırın. Karışımı pişirene kadar
yüksek ateşte kavurun. Küp küp kestiğiniz tavuk göğsünü ekleyin. Tavuk
pişirirken kekik ve mantarı da ilave edin. Hepsi pişince pilav ile servis
yapın.
Afiyet olsun...
