Kupta Çıtır Kadayıflı Muhallebi

Malzemeler
300 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi için
5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı şeker
2 kaşık tereyağı veya margarin
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Öncelikle kadayıfları elinizle ufak parçalara bölün ve tereyağını eritin erittiğiniz tereyağının içine parçaladığınız kadayıfları ekleyin ve kavurmaya başlayın. Dikkatli olun hemen yanabilir sürekli karıştırın. Kavurmaya devam ederken cevizini de ekleyip kadayıflar pembeleşince ocaktan alın ve şekerini ekleyip karıştırın. Muhallebi için tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşan muhallebiye 2 kaşık tereyağı veya margarin ekleyip mikserle 5 dakika çırpın…
Daha sonra kuplarımıza eşit miktarda kadayıfı 1 cm kadar koyuyoruz. Sonra muhallebiyi döküyoruz. Tekrar üst katına kadayıfını ekledikten sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımız servise hazır. Bu tariften yaklaşık 8-10 adet kup çıkıyor.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim