Kupta Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Malzemeler
300 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Muhallebi
için
5 Su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağından biraz fazla un
1 su bardağı şeker
2 kaşık tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Öncelikle kadayıfları elinizle ufak parçalara bölün ve
tereyağını eritin erittiğiniz tereyağının içine parçaladığınız kadayıfları
ekleyin ve kavurmaya başlayın. Dikkatli olun hemen yanabilir sürekli
karıştırın. Kavurmaya devam ederken cevizini de ekleyip kadayıflar pembeleşince
ocaktan alın ve şekerini ekleyip karıştırın. Muhallebi için tereyağı hariç tüm
malzemeleri karıştırarak pişirin. Kaynayıp koyulaşan muhallebiye 2 kaşık
tereyağı veya margarin ekleyip mikserle 5 dakika çırpın…
Daha sonra kuplarımıza eşit miktarda kadayıfı 1 cm kadar
koyuyoruz. Sonra muhallebiyi döküyoruz. Tekrar üst katına kadayıfını ekledikten
sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyoruz. Dinlenen tatlımız servise hazır. Bu tariften yaklaşık 8-10 adet kup çıkıyor.
Afiyet olsun...
