Sezon Pirinç Çorbası

Malzemeler
7 su bardağı et suyu,
1 çay bardağı pirinç,
2 adet domates,
1 adet limon,
¼ bağ maydanoz,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,

Hazırlanışı

Et suyuna pirinci ilave ederek kaynatın. Pirinçler iyice açılıncaya kadar pişirmeye devam edin. Bir tavada tereyağını eritin. İçine domatesleri rendeleyin ve kavurun. Daha sonra üzerine pirincin suyundan iki fincan kadar ekleyin ve pişirmeye bırakın. Pişen sosun içine baharat ve tuzu ilave ederek pirinçlerin üzerine boşaltın. Daha kaynadıktan sonra kaselere alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve limon suyu dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim