Sezon Pirinç Çorbası
Malzemeler
7 su bardağı et suyu,
1 çay bardağı pirinç,
2 adet domates,
1 adet limon,
¼ bağ maydanoz,
2 yemek kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz,
Hazırlanışı
Et suyuna pirinci ilave ederek kaynatın. Pirinçler iyice
açılıncaya kadar pişirmeye devam edin. Bir tavada tereyağını eritin. İçine
domatesleri rendeleyin ve kavurun. Daha sonra üzerine pirincin suyundan iki
fincan kadar ekleyin ve pişirmeye bırakın. Pişen sosun içine baharat ve tuzu
ilave ederek pirinçlerin üzerine boşaltın. Daha kaynadıktan sonra kaselere
alın. Üzerine kıyılmış maydanoz ve limon suyu dökerek servis yapın.
Afiyet olsun...
