Cevizli Fincan
Kadayıf Tatlısı
Malzemeler
300 g kadayıf,
Yarım su
bardağı kırık ceviz,
150 g
tereyağı,
Şerbeti için
1,5 su
bardağı şeker,
2 su bardağı
su,
4-5 damla
limon suyu
Hazırlanışı
Kadayıftan
bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirin.
Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyun ve tekrar kadayıf yerleştirilerek
iyice bastırın. Fincan fırın kabına ters çevirerek kadayıf toplarını tepsiye
dizin. 300 g kadayıftan 8 adet kadayıf
topu hazırlanabilir. 150 g tereyağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirin. 180
derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra soğumaya
bırakın. Şerbeti için 1,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye
alarak 10 dk kaynatın. 4-5 damla limon suyu ekleyerek 1-2 dk. daha kaynatıp
ocaktan alın. 5 dk. ilk
sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir.
Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya
dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun...
