Cevizli Fincan Kadayıf Tatlısı

Malzemeler
300 g kadayıf,
Yarım su bardağı kırık ceviz,
150 g tereyağı,
 Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı
Kadayıftan bir tutam alınarak orta boy bir fincana üzerinden bastırarak yerleştirin. Üzerine 2 tatlı kaşığı kadar ceviz koyun ve tekrar kadayıf yerleştirilerek iyice bastırın. Fincan fırın kabına ters çevirerek kadayıf toplarını tepsiye dizin.  300 g kadayıftan 8 adet kadayıf topu hazırlanabilir. 150 g tereyağı eriterek kadayıfların üzerine gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Tatlı piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbeti için 1,5 su bardağı şekeri ve 2 su bardağı suyu tencereye alarak 10 dk kaynatın. 4-5 damla limon suyu ekleyerek 1-2 dk. daha kaynatıp ocaktan alın. 5 dk. ilk sıcaklığının çıkması beklenen şerbet, soğumuş kadayıfların üzerine gezdirilir. Şerbeti çekip soğuduktan sonra dilerseniz sade, dilerseniz üzerinde kaymak veya dondurma ile servis edin.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim