Kıbrıs Köftesi

Malzemeler
1 kg patates(yaklaşık 4-5 adet),
250 g kıyma,
1 adet soğan
1 adet yumurta,
2,5 dilim ekmek içi,
Yeteri kadar maydanoz,
Tuz, nane ve kimyon,

Hazırlanışı
Patatesi rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün. Rendenin ince tarafıyla içine soğanı rendeleyin. Geriye kalan malzemeyi rendelediğiniz patates ve soğanın içine ilave edin. Tüm malzemeler birbirine karışacak şekilde iyice yoğurun. Derince bir tava ya da tencereye bolca yağ dökün. Yuvarladığınız köfteleri içine atın. Kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kâğıt havlu serdiğiniz bir kaba alın (borcam olabilir). Sıcak veya soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim