Kıbrıs Köftesi
Malzemeler
1 kg
patates(yaklaşık 4-5 adet),
250 g kıyma,
1 adet soğan
1 adet
yumurta,
2,5 dilim
ekmek içi,
Yeteri kadar
maydanoz,
Tuz, nane ve
kimyon,
Hazırlanışı
Patatesi
rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelenen patatesi sıkıp suyunu dökün.
Rendenin ince tarafıyla içine soğanı rendeleyin. Geriye kalan malzemeyi
rendelediğiniz patates ve soğanın içine ilave edin. Tüm malzemeler birbirine
karışacak şekilde iyice yoğurun. Derince bir
tava ya da tencereye bolca yağ dökün. Yuvarladığınız köfteleri içine atın.
Kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kâğıt havlu
serdiğiniz bir kaba alın (borcam olabilir). Sıcak veya soğuk servis yapın.
Afiyet olsun...
