Erişteli Sezon Yeşil Mercimek Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı sezon yeşil mercimek,
1 su bardağı erişte,
1 adet kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
3-4 su bardağı et suyu (yoksa bulyon da kullanılabilirsiniz)
Tuz, pul biber, nane, karabiber

Hazırlanışı
Öncelikle yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencereye sıvı yağı koyun içine yemeklik doğradığınız soğanları koyup pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçasını koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave edin. Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz sezon yeşil mercimekleri ardından da erişteleri ekleyin. Tuzunu ve baharatını damak tadınıza göre ayarlayın ve erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim