Erişteli Sezon Yeşil
Mercimek Çorbası
Malzemeler
1 su bardağı
sezon yeşil mercimek,
1 su bardağı
erişte,
1 adet kuru
soğan,
1 yemek
kaşığı salça,
3-4 su
bardağı et suyu (yoksa bulyon da kullanılabilirsiniz)
Tuz, pul
biber, nane, karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle
yeşil mercimekleri 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzün. Bir tencereye sıvı
yağı koyun içine yemeklik doğradığınız soğanları koyup pembeleşene kadar
kavurun. Ardından salçasını koyup biraz çevirdikten sonra et suyunu ilave edin.
Kaynayan suya 5 dakika kaynatmış olduğumuz sezon yeşil mercimekleri ardından da
erişteleri ekleyin. Tuzunu ve baharatını damak tadınıza göre ayarlayın ve
erişteler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
