Sezon Nohutlu Bulgur Çorbası

Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
5 su bardağı (1 litre) su,
2 avuç Sezon pilavlık bulgur,
1 su bardağı Sezon nohut (haşlanmış),
10 dal maydanoz,
10 dal dereotu,
1 adet domates rendesi,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz,
Karabiber,

Hazırlanışı

Tencereye zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca salçaları ekleyin ve kavurun, domates rendesini ekleyip, kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip kaynatın. Su kaynayınca bulgur ve nohudu içine atın tuz ve karabiberi de ekleyin ve kısık ateşte tıkırdatın. Çorba piştikten sonra kenara alın maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp, üstüne ilave edin. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim