Sezon Nohutlu Bulgur
Çorbası
Malzemeler
3 yemek
kaşığı zeytinyağı,
5 su bardağı
(1 litre) su,
2 avuç Sezon
pilavlık bulgur,
1 su bardağı
Sezon nohut (haşlanmış),
10 dal
maydanoz,
10 dal
dereotu,
1 adet
domates rendesi,
1 yemek
kaşığı domates salçası,
1 yemek
kaşığı biber salçası,
Tuz,
Karabiber,
Hazırlanışı
Tencereye
zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağı ısınınca salçaları ekleyin ve kavurun, domates
rendesini ekleyip, kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip kaynatın. Su kaynayınca
bulgur ve nohudu içine atın tuz ve karabiberi de ekleyin ve kısık ateşte
tıkırdatın. Çorba piştikten sonra kenara alın maydanoz ve dereotunu ince ince
kıyıp, üstüne ilave edin. Dilerseniz limon ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
