Gül Tatlısı
Malzemeler
100 gr tereyağı (oda ısısında ),
1 Su bardağı sıvı yağ,
1 Su bardağı yoğurt,
1 Su bardağı irmik,
1 Yumurta,
Kabartma tozu,
Vanilya,
Aldığı kadar un,
İçine koymak için bütün fındık içi,
Not:
İstenirse pembe renk yapmak için kırmızı gıda boyası kullanabilirsiniz.
Şerbeti için
4 Su bardağı şeker,
4 Su bardağı su,
Yarım limon suyu.
Hazırlanışı
İrmiği, yumurtayı, kabartma tozunu, yoğurdu, sıvı yağı,
tereyağını, vanilyayı bir kapta karıştırıp iyice çırpıyoruz ve üzerine un
ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıyoruz. Hamurumuzdan bir parça
alıp yuvarlak beze yapıyoruz. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıyoruz.
Çay bardağıyla yuvarlaklar kesiyoruz. Karşılıklı dört yerinden bıçak yardımıyla
küçük çentikler açıyoruz. Ortasına fındığımızı koyup dörde böldüğümüz her
kenarı fındığımızın etrafında sararak gül şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş
tepsimize sıralayıp 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişiriyoruz.
Önceden hazırladığımız şerbeti ılıkken fırından çıkan tatlılarımızın üzerine
döküyoruz Renkli yapmak isterseniz kırmızı veya sarı gıda boyasından
hamurunuzun bir bölümüne koyabilirsiniz. İsterseniz kakaolu da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun…
