Kara Kız Tatlısı
Malzemeler
125 gr katı yağ,
1,5 su bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
2 çorba kaşığı kakao
Kreması
için
2 çorba kaşığı pirinç unu,
2 çorba kaşığı un,
4 su bardağı süt,
0,5 (yarım) su bardağı toz şeker,
5 adet yumurta
Şerbeti
için
1,5 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak keki hazırlayın. Margarin, yumurta,
toz şeker, un, kakao ve kabartma tozunu iyice çırpın. Yağlanmış kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbeti hazırlayın.
1 su bardağı şekerle 2 su bardağı suyu kaynatın. Soğuduktan sonra kekin üstüne
dökün. Keki buzdolabına alın. Kremayı hazırlayın. Bunun için un, pirinç unu,
toz şeker ve sütü tencereye alın. Karıştırarak pişirip. Soğuk kekin üzerine
gezdirin. Buzdolabında 2 saat daha dinlendirin. Meyve dilimleriyle süsleyip
servis edin.
Afiyet olsun...
