Mülebbes Dolma

Malzemeler
8 adet patlıcan,
250 gr yağlı kıyma,
250 gr pirinç,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı pul biber,
8-10 adet yeşil erik,
4 adet yumurta,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun ve içlerini oyup tuzlu suda bekletin. Kıymanın içine pirinç, tuz, biber ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek iç hazırlayın ve patlıcanların içini doldurun. Yumurtaları çırpın ve patlıcanları yumurtaya bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. İsteğe göre altına kemik dizerek dolmaları yerleştirin ve erikleri dizin. Piştikten sonra 20 dakika demlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim