Mülebbes Dolma
Malzemeler
8 adet patlıcan,
250 gr yağlı kıyma,
250 gr pirinç,
1 adet kuru soğan,
1 tatlı kaşığı pul biber,
8-10 adet yeşil erik,
4 adet yumurta,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun ve içlerini oyup tuzlu suda
bekletin. Kıymanın içine pirinç, tuz, biber ve yemeklik doğradığınız soğanları
ekleyerek iç hazırlayın ve patlıcanların içini doldurun. Yumurtaları çırpın ve
patlıcanları yumurtaya bulayarak kızgın sıvıyağda kızartın. İsteğe göre altına
kemik dizerek dolmaları yerleştirin ve erikleri dizin. Piştikten sonra 20
dakika demlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun...
