Revani
Malzemeler
3 Adet Yumurta,
1 Çay Bardağı Şeker,
3 Yemek Kaşığı Un,
1 Su Bardağı Sıvı Yağ,
1 Su Bardağı İrmik,
1 Su Bardağı Yoğurt,
Yarım Çay Kaşığı Karbonat,
1 Paket Kabartma Tozu,
1 Paket Vanilya.
Şerbeti
için
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
3-4 Damla Limon Suyu
Hazırlanışı
Tencerenin içerisine 3 su bardağı suyu, 3 su bardağı
şekeri koyup orta ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım ve kaynamaya
bırakalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 10-15
dakika daha kaynatalım, ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edelim.
Bir kabın içerisine bütün yumurtaları kırıp, üzerine
yarım su bardağı şekeri ilave edelim.
Beyazlaşıp iyice köpürünceye kadar çırpalım. Üzerine yağı
ve yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpalım. Üzerine unu, irmiği, kabartma tozunu, karbonatı ve
vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım. 25×30 cm lik fırın tepsisini yağlayalım.
Yaptığımız revani hamurunu tepsiye boşaltalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında kekin üzeri kızarıp kürdan
batırınca temiz çıkıncaya dek pişirelim. Revani tatlımızın kekini fırından alıp 3-4 dakika
dinlendirelim ve keki tepside dilimleyelim. Hazırladığımız soğumuş şerbeti
yavaş yavaş gezdirerek üzerine dökelim.
Revani tatlısı şerbeti çekene kadar bekleyelim ve
soğuduktan sonra buzdolabına kaldırıp 2-3 saat soğutalım. Üzerine toz antep fıstığı serpiştirerek revani tatlımızı
servis edebiliriz.
Afiyet olsun...
