Sezon Fıstıklı Kuş
Üzümlü Pilav
Malzemeler
1 adet orta boy kuru soğan
1 kahve fincanına yakın kuş üzümü
1 kahve fincanına yakın
dolmalık fıstık
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı Sezon pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Pirinçler yarım saat
öncesinde tuzlu ılık suya koyulur ve bekletilir. kuru soğan çok küçük yemeklik
doğranarak sıvı yağda 1-2 dakika kavrulur. Dolmalık fıstıklar eklenerek soğanla
birlikte birkaç dakika daha kavrulur. Yıkanıp suyu süzülen pirinçler de ilave
edilerek beraberce birkaç dakika daha kavrulur. Kuş üzümleri ilave edilir.
Tereyağı ilave edilir.Tuzu ayarlanır. 3 su bardağı sıcak su eklenerek
tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte üzeri göz göz olmaya başlayınca
en düşük ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir. Kısık ateşe alacağınız zaman
üzerine karabiber ve tarçın serpilir. Suyunu tamamen çektiğinde ocaktan
alınarak üzerine bir peçete örtülür ve en az 15 dakika kadar dinlenmeye
bırakılır. İlk sıcağı gittikten sonra karıştırıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
