Sezon Yörük Çorbası
Malzemeler
2 lt su
2 su bardağı Sezon nohut
1/2 paket erişte
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı kuru nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Nohut akşamdan ıslatılır ve ertesi gün kaynamakta olan
suya ayıklanıp yıkanmış olarak atılır. Hafifçe pişmesine yakın erişteler
atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir. Erişte ve nohut iyice
pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ hafifçe eritilip biber salçası,
nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline getirilip çorbanın içine atılır, 3
dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu olmuş ise kaynamış su ilave edilir.
Afiyet olsun...
