Bal Kabağı Çorbası
Malzemeler
900 gram bal kabağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sap pırasa
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanışı
Kabağı iri iri doğrayın. Geniş bir tencerede yağı kızdırıp pırasalarla sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin. Zencefil ile kimyonu ekleyin ve bir dakika daha pişirin. Ardından tavuk suyuyla birlikte kabakları da ekleyin ve tuz karabiber katın. Kaynayana kadar pişirin, kaynadıktan sonra kabaklar yumuşasın diye 30 dakika daha ağır ateşte pişirin. Gerekirse çorbanızı blenderda ya da mutfak robotunda karıştırabilirsiniz. Çorbanızı yeniden ısıtın ve ısıtılmış kaselere boşaltın. Üzerlerine yoğurt gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim