Bal Kabağı Çorbası
Malzemeler
900 gram bal kabağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sap pırasa
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
4 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı
Kabağı iri iri doğrayın. Geniş bir tencerede yağı
kızdırıp pırasalarla sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar ağır ateşte
pişirin. Zencefil ile kimyonu ekleyin ve bir dakika daha pişirin.
Ardından tavuk suyuyla birlikte kabakları da ekleyin ve tuz karabiber katın.
Kaynayana kadar pişirin, kaynadıktan sonra kabaklar yumuşasın diye 30 dakika
daha ağır ateşte pişirin. Gerekirse çorbanızı blenderda ya da mutfak robotunda
karıştırabilirsiniz. Çorbanızı yeniden ısıtın ve ısıtılmış kaselere boşaltın.
Üzerlerine yoğurt gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun...
