Fırında Sezon Sütlaç
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı Sezon Pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile
pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine
sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3
su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave
ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı
sütlaç kâselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve
sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının
yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200
derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kâse kullanacaksanız
bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
Afiyet olsun…
