Fırında Sezon Sütlaç
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı Sezon Pirinç
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kâselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kâse kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor. 
Afiyet olsun…
Powered by PRoaktif İletişim