Kremalı Fesleğenli Makarna
Malzemeler
Herhangi çeşit bir makarna: 500 gr(spagetti hariç)
Çiğ krema: 200 ml
Taze fesleğen: 30 ad yaprak
Tere yağ:70 gr
Sıvı ayçiçek yağı: 45 ml
Mozerella veya beyaz peyniri:175 gr
Tuz:35 gr
Bulyon et:15 gr
Karabiber:10 gr
Sarımsak:10 gr (beş diş)
Hazırlanışı
Makarna haşlandıktan sonra süzdürülüp bir süzgeç
yardımıyla iyice soğutulmalıdır ki makarnada birbirine yapışma olmasın.
Tencerede tere yağını eritip çiğ kremamızı ekleyelim mümkünse tenceremiz büyük
olsun kremayı pişirelim 10 dakika kremamız kaynadıktan sonra peynirimizi
ufalayıp kremayla karıştıralım. 5 dakika pişirip peynirleri eritelim. Sosumuzu yakalayalım sırasıyla tuz, karabiber, et bulyon,
sarımsak katıp bir miktar kaynatalım. Kaynadıktan sonra yapacağımız işlemler
son noktalardır kaynayan kremayı makarnaya yedirelim yarısından daha fazlasını
çekene kadar makarnamıza fesleğeni ekleyelim fesleğeni ekledikten sonra
makarnamızın altını kapatalım takribi 5-10 dakika dinlendirin. Tabağa servis
yaparken taze fesleğeni koymayı unutmayalım.
Afiyet olsun...
