Kremalı Fesleğenli Makarna
Malzemeler
Herhangi çeşit bir makarna: 500 gr(spagetti hariç)
Çiğ krema: 200 ml
Taze fesleğen: 30 ad yaprak
Tere yağ:70 gr
Sıvı ayçiçek yağı: 45 ml
Mozerella veya beyaz peyniri:175 gr
Tuz:35 gr
Bulyon et:15 gr
Karabiber:10 gr
Sarımsak:10 gr (beş diş)

Hazırlanışı
Makarna haşlandıktan sonra süzdürülüp bir süzgeç yardımıyla iyice soğutulmalıdır ki makarnada birbirine yapışma olmasın. Tencerede tere yağını eritip çiğ kremamızı ekleyelim mümkünse tenceremiz büyük olsun kremayı pişirelim 10 dakika kremamız kaynadıktan sonra peynirimizi ufalayıp kremayla karıştıralım. 5 dakika pişirip peynirleri eritelim. Sosumuzu yakalayalım sırasıyla tuz, karabiber, et bulyon, sarımsak katıp bir miktar kaynatalım. Kaynadıktan sonra yapacağımız işlemler son noktalardır kaynayan kremayı makarnaya yedirelim yarısından daha fazlasını çekene kadar makarnamıza fesleğeni ekleyelim fesleğeni ekledikten sonra makarnamızın altını kapatalım takribi 5-10 dakika dinlendirin. Tabağa servis yaparken taze fesleğeni koymayı unutmayalım.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim