Etli Mantar Sote
Malzemeler
400 gr mantar
Yarım kg parça et
2 orta boy olgun domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
2 orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Hazırlanışı
Kuşbaşı doğranan etler yıkanır, üzerini geçecek kadar su
konularak ocakta yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yaklaşık 25 dakikayı buluyor.
Etler yumuşayınca incecik doğranan soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Soğanlar
pembeleştikten sonra üzerine kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesler ve
ince doğranmış biberler ilave edilir. Sebzeler yumuşayınca salça eklenir.
Bir-iki çevirdikten sonra temizlenmiş yarım ay şeklinde doğranan mantarlar
ilave edilir. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirilir. Son
aşama olarak üzerine karabiber, tuz ve kekik serpilir. On dakika sonra yemeği
ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun…
