BEZELYE ÇORBASI

Malzemeler
1,5-2 su bardağı tane bezelye
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy patates
1 adet et bulyon
5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Patatesi ve soğanı soyarak ve ince ince kıyın. Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak  bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynayan çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su ekleyin ve 1 aşım kaynatın.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim