BEZELYE ÇORBASI
Malzemeler
1,5-2 su
bardağı tane bezelye
1 adet orta
boy kuru soğan
1 adet orta
boy patates
1 adet et
bulyon
5 su bardağı
su
3 yemek
kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Patatesi ve
soğanı soyarak ve ince ince kıyın. Geniş bir tencereye soğanı ve yağı alın
soğanları 1-2 dakika kavurun. Kavurduğunuz soğanların üzerine patatesleri de
ekleyerek biraz daha kavurun. Son olarak
bezelyeleri ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar kavurun. 5 su bardağı
suyu tencereye ilave edin kaynayınca et bulyonu ekleyin ve orta ateşte yaklaşık
10 dakika kaynatın. Kaynayan
çorbanızı pürüzsüz oluncaya kadar blenderdan geçirin ve kısık ateşte 10 dakika
daha pişirin. Çorbanız koyu gelirse içine 1-2 su bardağı kadar kaynar su
ekleyin ve 1 aşım kaynatın.
Afiyet olsun...
