Çikolata Soslu İrmik Helvası

Malzemeler
1 litre süt,
1 su bardağı irmik,
1 paket vanilya,
2 su bardağı toz şeker.
Arası için
1 paket çikolata sosu,
1,5 su bardağı süt.
Üzeri için
Hindistan cevizi,
Fındık veya antep fıstığı,

Hazırlanışı
1 paket irmiği tencereye alın ve hiç yağ koymadan irmiği kavurun. Başka bir tencereye 4.5 su bardağı sütü alın üzerine 2 su bardağı toz şekeri,250 gr tereyağını ilave edin ve pişirin. Çikolata sosu için ise tavaya 14 adet bitter çikolatayı alın üzerine kakao,2 tatlı kaşığı nişasta,1,5 su bardak sütü 1 çay bardağı toz şekeri ilave edin ve bir sos elde edin. Kavrulmuş olan irmiğin üzerine pişen sütlü karışımı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra servis tabağın alın. Servis tabağına aldığınız irmiğin üzerine hazırladığınız çikolata sosu dökün. Fındıkları kırın ve çikolata sosun üzerine serpiştirin. 
Afiyet olsun…
Powered by PRoaktif İletişim