Güveçte Etli Sezon
Nohut
Malzemeler
2 su bardağı Sezon
Nohut
200-250 gr
Kuşbaşı Et
2 orta boy
Kuru Soğan
1 yemek
kaşığı Domates Salçası
1 yemek
kaşığı Biber Salçası
1 Domates
Yarım çay
bardağı sıvıyağ
Tuz
Hazırlanışı
Nohutu 1 gün
önceden ıslatın, ertesi gün süzüp yıkayın ve düdüklüde 10-15 dakika kadar
haşlayıp süzün. Güveç tencerenize yağı ekleyin ve ateşe alın, yemeklik
doğradığınız soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun, ardından kuşbaşı eti
ekleyin ve solana kadar karıştırırak kavurun. Salçaları ve küp doğranmış
domatesi ekleyerek 5 dakika kadar kavurmaya devam edin. 1 çay bardağı kadar
sıcak su ile birlikte haşlanmış nohutları da ekleyerek 5-7 dakika daha bu şekilde
pişirin. Son olarak tencereye nohutları
4 parmak geçecek kadar sıcak su ve tuz ekleyip ağzını folyo ile kapatarak kısık
ateşte etler ve nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
