Fırında Pirzola
Malzemeler
750 g pirzola
(kuzu veya dana)
1 çay bardağı
zeytinyağı
1,5 tatlı
kaşığı kekik
1 tatlı
kaşığı pul biber
Yarım çay
kaşığı karabiber
1,5 çay
bardağı ılık su
10 diş
sarımsak
5 adet
arpacık soğan
Yeteri kadar
tuz
Hazırlanışı
Pirzolalarımızı
derin bir kapa alalım. Zeytinyağı, kekik, pul biber, soğan ve sarımsaklar ile
karıştırıp, marine edelim. Birkaç saat böyle bekletelim. Özellikle bir gece
önceden yapıp, buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel olur. Fakat öyle
yaparsanız soğan ve sarımsağı yapmaya yakın koyalım. Fırın kabımıza etlerimizi
yayalım. Ilık suyunu ilave edelim. Üzerini alüminyum folyo ile sarıp, 200
derecede ısıtılmış fırında bir saat pişmeye bırakalım. Dana eti kullanıyorsak
süre biraz daha uzun olabilir. Tuzumuzu pişmeye yakın ilave edelim. Son
dakikalarda folyoyu alıp, üzerinin kızarmasını sağlayalım. Fakat çok uzun süre
tutmayalım ki etler kurumasın. Izgarada yaptığımız domates ve sivri biberlerle
pilav eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun...
