Havuçlu Kabak Çorbası


Malzemeler
1 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1-2 tutam dereotu
5 su bardağı su

Hazırlanışı
Kabakları ve havucu soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ ilave edip kızdırın. Kızgın yağın içerisine sebzeleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ardından unu ilave edip kısık ateşte un kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Suyunu ekleyip sebzeler pişene kadar orta hararetli ateşte pişirin. Yumuşayan sebzeleri sütünü ilave edip kısık ateşte hızlıca karıştırın. Son olarak tuzunu ve incecik kıyılmış dereotunu serpin.1-2 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. 
Afiyet olsun…
Powered by PRoaktif İletişim