Havuçlu Kabak Çorbası
Malzemeler
1 adet havuç
2 adet kabak
1 su bardağı
süt
1 yemek
kaşığı tereyağı
2 yemek
kaşığı sıvıyağ
2 yemek
kaşığı un
1-2 tutam
dereotu
5 su bardağı
su
Hazırlanışı
Kabakları ve
havucu soyup rendeleyin. Orta boy bir tencereye tereyağı ve sıvıyağ ilave edip
kızdırın. Kızgın yağın içerisine sebzeleri ekleyip suyunu salıp çekene kadar
kavurun.
Ardından unu ilave edip kısık ateşte un kokusu çıkana kadar sürekli
karıştırarak kavurun.
Suyunu ekleyip sebzeler pişene kadar orta hararetli
ateşte pişirin. Yumuşayan sebzeleri sütünü ilave edip kısık ateşte hızlıca
karıştırın. Son olarak tuzunu ve incecik kıyılmış dereotunu serpin.1-2 dakika
kadar kaynatıp ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…
