KÖSTEBEK PASTA
Keki için malzemeler
4 adet oda ısısında yumurta,
1 su bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
1,5 su bardağı un,
Yarım su bardağı nişasta,
4 kaşık kakao,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 adet muz,
Krema için
1.5 litre süt (7,5 su bardağı),
9 yemek kaşığı un,
7 yemek kaşığı şeker,
Yarım bardak antep fıstığı,
Hindistan cevizi,
1 paket vanilya,
1 paket krem şanti.

Hazırlanışı
Önce kreması için tencereye tüm malzemeyi sırasıyla koyup karıştırarak pişirip, soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın. Kekin üzerine dilimlediğiniz muzları yerleştirin. Pişirdiğiniz kremayı, çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın. Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz. Hindistancevizini ve antepfıstığı ekleyerek kremayı, pandispanyanızın üzerine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyla kaplayın. Pastamızın üzeri kapalı olarak en az 5 – 6 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim