KÖSTEBEK PASTA
Keki için malzemeler
4 adet oda
ısısında yumurta,
1 su bardağı
şeker,
1 çay bardağı
sıvı yağ,
1 çay bardağı
süt,
1,5 su
bardağı un,
Yarım su
bardağı nişasta,
4 kaşık
kakao,
1 tatlı
kaşığı kabartma tozu,
1 adet muz,
Krema için
1.5 litre süt
(7,5 su bardağı),
9 yemek
kaşığı un,
7 yemek
kaşığı şeker,
Yarım bardak
antep fıstığı,
Hindistan cevizi,
1 paket
vanilya,
1 paket krem
şanti.
Hazırlanışı
Önce kreması
için tencereye tüm malzemeyi sırasıyla koyup karıştırarak pişirip, soğuması
için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle
birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Sıvı yağı ve sütü ekleyin. En son
un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden
ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst
kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın. Kekin üzerine dilimlediğiniz muzları
yerleştirin. Pişirdiğiniz
kremayı, çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın. Oldukça katı
bir krema elde edeceksiniz. Hindistancevizini ve antepfıstığı ekleyerek
kremayı, pandispanyanızın üzerine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyla
kaplayın. Pastamızın üzeri kapalı olarak en az 5 – 6 saat buzdolabında
dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
