Şekerpare
Malzemeler
250 gr oda
sıcaklığında margarin (1 paket),
2 adet
yumurta (yumurtanın sarısının biri üzeri için),
1 paket
vanilya,
1 paket
kabartma tozu,
1 su bardağı
irmik,
Yarım su
bardağı pudra şekeri,
Aldığı kadar
un,
Şerbeti için
3 su bardağı
toz şeker,
3 su bardağı
su,
Yarım limonun
suyu,
Üzeri için
1 adet
yumurtanın sarısı,
Toz antep
fıstığı,
Hazırlanışı
Şerbeti için;
toz şekeri ve suyu tencerede orta ateşte kaynatalım. Kaynadıktan sonra limon
suyunu ilave edip 5-6 dakika daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Bir kaba
margarini, yumurtaları, vanilyayı, irmiği ve pudra şekerini ilave edip
karıştıralım. Üzerine azar azar unu ve kabartma tozunu ilave edip yumuşak
kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamurdan küçük koparıp elimizle oval olarak
yuvarlayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Üzerlerine yumurtanın
sarısını sürüp çatalla şekerparelerin üzerlerini çizelim. Önceden ısıtılmış
180° fırında kızarana kadar pişirelim. Şekerpareleri fırından alıp 5 dakika
dinlendirelim. Sonra Üzerlerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim. Şerbeti ara
ara kaşıkla, şekerparelerin üzerine dökelim.
Afiyet olsun...
