Sezon Yoğurtlu Bulgur Köftesi
Malzemeler
2 su bardağı Sezon ince köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 orta boy soğan
2 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 kase süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı
İlk olarak bulgur sıcak su ile ıslanır. Sıcak suda şişmiş olan bulgurun üzerine soğan rendelenir. Yumurtanın akı, un, nene ve tuzda eklenerek yoğurulur. İyice yoğurduktan sonra yuvarlayarak top köfteler yapılır. Bu aşamada eliniz kuruyup köfteler dağılırsa biraz su ile toparlayabilirsiniz. Tencereye köfteleri haşlamak için yaklaşık 1,5 litre su konulara kaynatılır. Kaynayan suya bir tatlı kaşığı tuz eklenir Ardından köfteler suya bırakılır. Yaklaşık 10 dakika kadar köfteler kaynatılır. Servis tabağına süzgeç yardımı ile alınır. İlk sıcaklığının geçmesi beklenir. Bu arada hazırlanan sarımsaklı yoğurt üzerine gezdirilir. Üzerine de eritilmiş tereyağı gezdirilir. Son olarak pul biber serpilerek servis edilir. 
Afiyet olsun…
Powered by PRoaktif İletişim