Sezon Yoğurtlu Bulgur
Köftesi
Malzemeler
2 su bardağı Sezon ince köftelik bulgur
1 adet
yumurta
1 orta boy
soğan
2 tatlı
kaşığı nane
2 yemek
kaşığı un
1 tatlı
kaşığı tuz
Üzeri için
1 kase süzme
yoğurt
1 tatlı
kaşığı pul biber
2 diş
sarımsak
1 yemek
kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
İlk olarak
bulgur sıcak su ile ıslanır. Sıcak suda şişmiş olan bulgurun üzerine soğan
rendelenir. Yumurtanın akı, un, nene ve tuzda eklenerek yoğurulur. İyice
yoğurduktan sonra yuvarlayarak top köfteler yapılır. Bu aşamada eliniz kuruyup
köfteler dağılırsa biraz su ile toparlayabilirsiniz. Tencereye
köfteleri haşlamak için yaklaşık 1,5 litre su konulara kaynatılır. Kaynayan
suya bir tatlı kaşığı tuz eklenir Ardından köfteler suya bırakılır. Yaklaşık 10
dakika kadar köfteler kaynatılır. Servis tabağına süzgeç yardımı ile alınır.
İlk sıcaklığının geçmesi beklenir. Bu arada hazırlanan sarımsaklı yoğurt
üzerine gezdirilir. Üzerine de eritilmiş tereyağı gezdirilir. Son olarak pul
biber serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun…