Sezon Pirinç Pilavı
Malzemeler
2 su bardağı Sezon pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz
Hazırlanışı
Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2
-3 kere suyla yıkayın. Ilık suda ıslatıp 10 dakika bekletin, tekrar bol suyla
yıkayıp iyice süzün. Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını
sağlayın. Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi
olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. Sıcak suyu ilave edip
tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar
başlamaz kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dakika
dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.
Afiyet olsun...
