Tavuklu Saksı Kebabı
Malzemeler
4 bostan patlıcan
2 bütün tavukgöğsü
1 domates
2 soğan
2 kırmızıbiber
4 köy biberi
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Üzeri
için
1 domates
Kaşar peyniri
Hazırlanışı
Patlıcanların sap kısımlarını kesiyoruz.
Patlıcanları uzunluklarına göre eninden ikiye ya da üçe kesiyoruz.
Patlıcanların iç kısımlarını bıçakla boşaltıyoruz. Zeminini kesmemeye özen
gösteriyoruz. Patlıcanları sıvıyağda kızartıyoruz. Önce süzgece alıyoruz. Fazla
yağını süzdürünce fırın tepsisine diziyoruz. Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğruyoruz.
Domatesleri soyuyoruz, biberleri ayıklıyoruz ve küp doğruyoruz. Soğanları ve
sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz, soğan ve sarımsağı
soteliyoruz. Tavukları ilave ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını ve
biberleri ilave ediyoruz. Son olarak domatesini koyuyoruz. Tuzunu, karabiberini
atıyoruz. Taze kekik serpiyoruz. Tavuğu soteledikten sonra tepsideki
patlıcanların içlerine paylaştırıyoruz. Üzeri için bir domatesi dilimliyoruz.
Her bir patlıcanın üzerine bir dilim domates yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından çıkarıyoruz ve
üzerine kaşar rendesi koyarak fırına tekrar koyuyoruz. Kaşar eriyince fırından
çıkarıyoruz.
Afiyet olsun...
