Tarhana Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı tarhana
3 litre su
2 tablet et suyu
Hazırlanışı
Tarhana bir kâse içerisine konulur. Kâse içerisine bir
bardak su ilave edilir ve erimesi için karıştırılır. Tencereye üç litre su
konulur. İçerisine tereyağı, et suyu tableti ve salça konulur. Karıştırılarak
kaynatılır. Su kaynadıktan sonra kâsede eritilen tarhana tencereye yavaş yavaş
ilave edilir. Tencere devamlı olarak karıştırılır. Karıştırılmadığı zaman
tarhanalar topak topak olur. İçerisine yeteri kadar tuz konulur. Tarhana
tencerede tamamen eridiğinde kaynamaya bırakılır. Kıvam çok koyu olursa bir miktar
kaynamış su ilave edilebilir.
Afiyet olsun...
