Tarhana Çorbası
Malzemeler
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı tarhana
3 litre su
2 tablet et suyu

Hazırlanışı
Tarhana bir kâse içerisine konulur. Kâse içerisine bir bardak su ilave edilir ve erimesi için karıştırılır. Tencereye üç litre su konulur. İçerisine tereyağı, et suyu tableti ve salça konulur. Karıştırılarak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra kâsede eritilen tarhana tencereye yavaş yavaş ilave edilir. Tencere devamlı olarak karıştırılır. Karıştırılmadığı zaman tarhanalar topak topak olur. İçerisine yeteri kadar tuz konulur. Tarhana tencerede tamamen eridiğinde kaynamaya bırakılır. Kıvam çok koyu olursa bir miktar kaynamış su ilave edilebilir.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim