Sezon Pirinçli Şevket
Bostanı
Malzemeler
1/2 kg.
şevketi bostan
1 adet iri
boy kuru soğan
2 diş
sarımsak
2-3 adet
domates
5-6 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 avuç Sezon
Pirinç
1 çorba
kaşığı toz şeker
1/2 limon
suyu
1/2 çubuk
tarçın
2-3 bardak su,tuz
Hazırlanışı
Soğanları
yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde
doğrayın.Bir tencerede kısık ateşte zeytinyağını kızdırın. Ayıklanmış ve
doğranmış şevket bostanı tencereye ilave edip biraz döndürün. Daha sonra soğanı
ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ilave edin. Daha sonra
domateslerin 3/2′sini, şekeri ve tuzu ekleyin. 1/2 limonun suyunu sıkın. 2
bardak su ilave edin, 1/2 çubuk tarçını içine atın ve yaklaşık 20 dakika
kaynamaya bırakın. Kaynadktan sonra pirinci ve kalan domatesleri ekleyin.
Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayıp, şevket bostan pişene kadar ateşte tutun. Ateşten aldıktan sonra pişirdiğiniz kapta soğumaya bırakın. Yoğurt ile soğuk
veya ılık servis edin.
Afiyet olsun...
