Sezon Pirinçli Şevket Bostanı

Malzemeler
1/2 kg. şevketi bostan
1 adet iri boy kuru soğan
2 diş sarımsak
2-3 adet domates
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 avuç Sezon Pirinç
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 limon suyu
1/2 çubuk tarçın
2-3 bardak su,tuz
Hazırlanışı
Soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.Bir tencerede kısık ateşte zeytinyağını kızdırın. Ayıklanmış ve doğranmış şevket bostanı tencereye ilave edip biraz döndürün. Daha sonra soğanı ilave edip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Sarımsağı ilave edin. Daha sonra domateslerin 3/2′sini, şekeri ve tuzu ekleyin. 1/2 limonun suyunu sıkın. 2 bardak su ilave edin, 1/2 çubuk tarçını içine atın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Kaynadktan sonra pirinci ve kalan domatesleri ekleyin. Kapağı kapalı olarak pirinç yumuşayıp, şevket bostan pişene kadar ateşte tutun. Ateşten aldıktan sonra pişirdiğiniz kapta soğumaya bırakın. Yoğurt ile soğuk veya ılık servis edin.
Afiyet olsun...
Powered by PRoaktif İletişim