Sezon Sebzeli Bulgur Pilavı
Malzemeler
2 tablet tavuk bulyon
2 su bardağı Sezon pilavlık bulgur
3 su bardağı domates suyu
3 yemek kaşığı sıvı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kızartma yağı
3 diş sarımsak
2 adet kırmızıbiber
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 adet patates
1 adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı maydanoz
2 yemek kaşığı dereotu
Hazırlanışı
2 tablet bulyunu, domates suyunu, şekeri ve sarımsağı derin bir sos kabında el blenderi
yardımı ile iyice karıştırın. Tencereye koyduğunuz kızartma yağı ısınınca sırasıyla küp
küp doğradığınız patatesleri, sonra patlıcanları, soğanı, biberi ve kabağı
kızartın. Birazını sonrasında pilavınızın üzerini süslemek için
kenara ayırın. Farklı bir tencereye sıvıyağ ile beraber bulyonlu domates
suyunu ekleyin ve kaynayana kadar pişirin Bulguru kaynamakta olan bulyonlu domates suyuna ilave
edin ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika pişirin. Ateşi kapatıp 10 dakika dinlendirin. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Servis tabağına aldığınız pilavın üzerine domates sosu
ile karıştırdığınız kızarmış sebzeleri ilave edin ve ince kıyılmış dereotu ve
maydanoz ile servis edin.
Afiyet olsun...