Tavuk Göğsü Tatlısı
Malzemeler
1/2 Paket
margarin
1 lt süt
3 Fincan un
3 Fincan
şeker
1 Paket
vanilya
1 Adet damla
sakızı veya falım sade sakız
Hazırlanışı
Margarini
tencereye koyup eritmeye başlayın. Margarin eridikten sonra unu katın ve bir
müddet karıştırarak kavurun. Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sütü
yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya devam edin. Hiç boş
bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya
başlayınca vanilyayı katın ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın. Yarım
saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakın ve sonra
görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpın. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın,
dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...
